VEGA , Müzik dinleyicileri arasında hainlikler oluyor.

VEGA , Müzik dinleyicileri arasında hainlikler oluyor.
Fısıltıya yakın incelikte özel bir vokal anlayışı , popüler kültürden uzak bir müzik ve kaliteli üç gençten oluşan bir gurup.İlk albümlerinde ki "Tamam Tamam Sustum" ile adlarını duyurdular , sonra söylem olarakta dikkat çeken bir şarkı "Bu Sabahların bir anlamı olmalı" ile ikinci albümlerini müzik marketlere sundular.Rock Müziği dinleyicisini hainlikle suçluyorlar değişik bir albüm ve değişik bir gurup bu tarz gençlerin üretimi varolduğu sürece Türkiye'de sabahların bir anlamı olacağı kesin. · Vega Gurubu nasıl doğdu ? Biz üç kişiden oluşuyoruz , Mert ile Tuğrul zaten doksanların başından beri beraberdi.Daha sonra ben onlara solist olarak dışarında katıldım.Tuğrul konserlerde gitaristlik yaptı ancak o daha çok bilgisayar ortamında hükmetmeyi tercih etti.Vega'nın şarkıları işte bu bilgisayar ortamında evde çıkıyor.Başta eğlence maksatlı çalışıyorduk , piyasaya çıkmak gibi bir sorunumuz yoktu.Bir gün Number One müzikten Murat Akad demolarımızı dinledi ve çok beğendi , bunun üzerine benim vokal sorumluluğum daha da arttı ve ilk albümü yaptık . Bu albümdeki "Tamam tamam sustum" benim ilk vokal tecrübem oldu. · Albümler nasıl oluştu ? Murat Akad , Tuğrul'un üniversiteye hazırlık döneminden arkadaşıydı, her ne kadar daha sonra yolları ayrıldıysa da görüşüyorlardı.Derken ilk albümü yapmak için bir araya geldik ve tüm birikimleri tek bir kotada inceledik , stüdyoda girdik ve ilk albümü tamamladık.Bunun ardından Spika'da Teoman'ın arkasında çaldık söyledik ,bu çalışmamızda şarkılarımızı sahneye uyarlamanın çok güzel bir şey olduğunu gördük.İkinci albümün hazırlıklarına başlamamız bunun ardından oldu.2000 yılında evde , 2001 'de stüdyoda çalıştık ve 2002 yazında da albüm raflardaki yerini aldı. · "Tatlı ve Sert" nasıl bir albüm oldu ? İlk albümümüz hayatımızın bir özeti gibiydi.ikincisinde ise tamamen içimizi boşalttık.Bundan sonra ne yapmalı , ne istiyoruzu sorup , oturup daha planlı bir biçimde çalıştık.Bu albümde ne istediğimizi bilerek çalışmaya başladık.Çok tatmin olduk bu albümü o kadar sevdik ki üçüncü albümümüzde ne yapacağımızı bilmiyoruz. · Teoman prodüktörünüz oldu onunla çalışmak nasıldı ? Teoman ile görüşmelerimiz N.R. 1 müzikten itibaren devam ediyordu,ikimizde oranın anlaşmalı yorumcuları olduğumuz için dialoğumuz daha aktifti. Bizi dinliyor, vokalimizi eleştiriyordu.Albümümüzün demolarını dinleyince çok beğendi ve bizi N.R.1 müzikten ödünç aldı, stüdyoyu kurdurttu , aletleri kurdu ve hiçbir şeyimize karışmadan 6-7 ay sonra albümün masteringini dinledi ve çok beğendi.
VEGA , Müzik dinleyicileri arasında hainlikler oluyor.
· "Tamam Tamam Sustum"daki vokal anlayışı yok ikinci albümü neden değiştirdiniz vokalinizi ? Aslında vokal değişmedi , "Tamam Tamam Sustum" benim için bir denemeydi daha sonra daha iyi söylemek için çalıştım,ikinci albümün vokalleri için özel bir çalışma yaptık her bir şarkının kaydını onlarca kanala yapıp en iyisini albüme koymaya çalıştık. · VEGA gurubu nasıl çalışıyor ? Bir tek sözlerde Deniz öne çıkıyor , bunun dışında bestelerde kimse öne çıkmıyor.Evde çalışıyoruz , bunun için evde gitar , klavye oturup küçük küçük demolar tıngırdatıyoruz , sonra da üçümüz ortak bir şeyde anlaşıp karar alıyoruz.Her çalışmamız ortak kararlar sonucunda çıkıyor kimse ön planda değil gurupta.Biz her bir araya geldiğimizde beste çalışmalarında bulunuyoruz , kimisi bir araya geldiğinde okey oynar biz ise sürekli elimizde gitarlar tıngırdatıyoruz.
VEGA , Müzik dinleyicileri arasında hainlikler oluyor.
· "Tatlı Sert" adlı albümünüzün temel duygusu nedir ? "Tatlı Sert" adı gibi müzikal ve sözel açıdan ne tam sert nede tatlı yani ne umutsuz nede abartılı umutlu , tam ortada.Sözlerinde ise üç kişilik Vega gurubunun ortak hayat görüşü var. · Albümde öne çıkan şarkı "Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı" bu şarkının özel bir hikayesi var mı ? Üzerinde çok titiz çalıştığımız bir şarkı o , ama Vega gurubunu tam olarak yansıtmayan bir şarkı o şarkıya o kadar çalıştık ki dinlemekten sıkıldık o şarkıyı. Albümde "Poh Poh Perisi" üçüncü albümden çaldığımız bir şarkı ve en çok önem verdiğimiz şarkı. · Vega Gurubunun Müziğe Bakışı nasıl ? Biz müziği çok seviyoruz , ama müzik yapmak ciddi bir baş ağrısı çok ciddi bir iş.Besteyi yapıyorsun tama ama onu kurgulamak ve üç ayrı kişinin bulunduğu bir gurupta ortak bir biçimde aktarmak çok zor.Para , reklam ,albümün dağıtımı , promosyon v.s birde dinleyicinin desteği giriyor sonraki aşamalarda. Türkiye'de gençlik arasında çok büyük hainlikler de yaşanıyor, özellikle bizim tarzda müzik yapanlar arasında oluyor bu.Bir gurubun taraftarı gelip diğer gurubu baltalayabiliyor.Halbuki kaç kişiyiz ki bu tarz müzikte biraz daha insaflı ve yapıcı olmak lazım diyoruz.
VEGA , Müzik dinleyicileri arasında hainlikler oluyor.
01.01.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM