YONCA EVCİMİK , Remixleriyle yine bir adım önde

YONCA EVCİMİK , Remixleriyle yine bir adım önde
Yıllar önce Türk popunda müthiş bir patlamanın öncüsü olan bayan Abone.Günden güne sosyal kalitesini kaydeden bir toplumda bir adım öne gide gide attığı adımların çok fazla olduğunu gördü ve ofsayta düştü.Şimdi de Avrupa standartlarında bir remix albümü ile seslendi bize. Abone Türk Popunda bir milat oldu , bu konuda neler düşünüyorsun ? Arebesk'in yoğun olduğu bir dönemdi , Abone ile beraber dans , melodi ve görselliği birbirini tamamlamıştı. Yeni bir dönem açmıştı bu , ben yeniler ve eskiler arasında garip bir yerdeyim.Abone her yönüyle bir tarih yazdı satışı ile de öyle 2.250 milyonluk bir tiraj elde etmiştik. · Yeni remix albümünün adı "Yoncimix" neden ? İlk üç albümümün en baba 10 şarkısını seçtik ve d.jlere remix yaptırdık.Türkiye'de aranjörlere remixler yaptırıyorlar oysa Avrupa'da bu tarz işleri d.j.ler yapıyor.Bende içinde Kıvanç K. , Ufuk , Murat Uncuoğlu , Can Hatipoğlu gibi Türkiye'nin en popüler d.jlerine yaptırttım bu remixleri.Bu proje Şahin Özer'in iki üç yıldır kafasında yer alan bir projeydi ama bir türlü fırsat bulamıyorduk.Bu d.j lere vokallerimi teslim ettik ve bu remixler oluştu.
YONCA EVCİMİK , Remixleriyle yine bir adım önde
· Albümün fiyatı beş milyon özel bir stratejimi ? Evet , albümün c.d. fiyatı 5 milyon kaset fiyatı da 4 milyon lira.Bu cesaret verici bir iş korsalar 2.5 milyona satılıyor ve piyasanın % 70'ni oluşturuyor.Korsanla başa çıkmak için bir şeyler yapmak gerekiyor biz fiyatları düşürdük sanırım bundan da daha fazlası yapılamaz. · Neden fazla ortalıkta görünmüyorsun ? Ben ekranda gördükleriniz gibi değilim , yaptığım işlerin dışında işlerle anılmak istemiyorum.Özel hayatım çok özel ve onu korumaya çalışıyorum, söyleyeceğim sözler olduğu zaman göz önünde olmak istiyorum. · Yoncimix için neler düşünüyorsun ? Bana göre Türkiye'de pop müzik en az bu albümdeki gibi bu noktada olmalıydı .Ama maalesef üretim olarak bir şey çıkmadı , buna birde ekonomik kriz eklendi insanlar daha da depresif oldu böyle olunca insanlar bu hale geldi.
YONCA EVCİMİK , Remixleriyle yine bir adım önde
· Bu remix albümündeki şarkıları Avrupa'ya pazarlama fikrin var mı ? Herkes neler yapacağım diyor hiçbir şey yapmıyor , sonra da sormuyorlar bu insanlara şöyle demiştin ne oldu neden yapmadın diye.Ben yapmadan önce konuşmaktan zevk alan bir insan değilim.Ama kafamda öyle bir şey var.
01.01.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM