BaBa ZuLa Kariyerinin 25. Yılını Kutluyor!

BaBa ZuLa Kariyerinin 25. Yılını Kutluyor!

Kendilerine has yarattıkları evrensel müzik dilini ve çizgilerini bozmadan inşa ettikleri kariyerlerinde 25. yılını geride bırakan BaBa ZuLa, diskografilerinin 12. albümü ve tamamen canlı olan ilk albüm kaydı olan 'Hayvan Gibi'yi Gülbaba Records etiketiyle, şirketin yayınlanan ilk albümü olarak piyasaya çıkarıyor. Albümün çift plak versiyonu ise Türkiye'de Ekim ayı sonunda piyasalarda olacak.

'Hayvan Gibi' bir 'konsept' albüm. Her parça adını başka bir hayvandan alıyor ve grup için önemli hikayelere sahip. Bu hikayeler albümün içinde aynı zamanda yapımcı olan Murat Ertel tarafından kendi çizdiği hayvanlar ve el yazısı ile anlatılıyor. En önemli özelliği ise; 'direct to disc' yani plağa direkt kayıt teknolojisiyle bir tane bile kesme, biçme ve edit bile yapılmadan tek seferde kaydedilmesi. Dijital kayıt yöntemlerine tamamen ters olan bu yol, saf analog dünyaya açılan bir kapı. Böylece grubun konser deneyimine en yakın kaydı olmasıyla dikkat çekiyor.

Night Dreamer'ın büyük ilgi gören tek seferlik, diske canlı kayıt projesinin 5.albümü olarak, BaBa ZuLa bu albümdeki tüm şarkıları stüdyoda canlı olarak çaldı ve bir konser performansının ateşli enerjisini Haarlem'in Artone Stüdyosu'ndan albüme taşımayı başardı.

 

02.10.2020
FACEBOOK
İNSTAGRAM