Sema İnal Kimdir?

Sema İnal Kimdir?

Kendi ağzından SemA İnal müzik projelerini MüzikHabercisi'ne anlatıyor.

SemA İnal'ı tanıyabilirmiyiz?

Beş çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğuyum, 29 yaşındayım. Doğma büyüme İzmirliyim. Babam Sivaslı ve bir dönemde Sivas'ta yaşadık. Son 2 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. 2016 yılında konservatuvardan mezun oldum, aynı yıl formasyon eğitimimi tamamladım. Öğrencilik yıllarımda İzmir ve çevre illerde sahne çalışmalarım oldu. Mezun olduktan sonra özel kurumlarda müzik öğretmeni olarak çalışmaya başladım aynı zamanda sahne çalışmalarımı devam ettirdim, hala özel bir kurumda müzik öğretmeni olarak çalışıyorum.

"Ellere Gitti"adlı yeni teklin nasıl ortaya çıktı? Hikayesinden bahseder misin?

Yapım şirketim Goed müzik sahibi Yusuf Öztürk ve menajerlik şirketim BackDrop Media sahibi Uğur Özdemir ile yaklaşık olarak 1 yıl önce tanıştık. Bu süreçte çeşitli projeler, fikirler geliştirdik. Ellere Gitti hali hazırda olmayan bir şarkıydı. Şarkı çıkmadan 10 gün önce yapımcım Yusuf Bey beni aranjörüm Ceydar ile tanıştırmak için ofise çağırmıştı. Ceydar Hollanda da yaşıyor ve birçok çalışması var. Tanıştığımız gün çalışmalarını dinlerken sözlerini benim yazdığım müziğini beraber yaptığımız iki şarkımız oldu. Biri Sevda Sözü isimli şarkı Seren Uzun seslendirdi. Diğeri Ellere Gitti oldu. Ceydar ve ben o gün şarkıya demo bir kayıt aldık sonrasın da Yusuf Bey ve Uğur beye dinlettik. O an şarkının çıkmasına karar verildi.

Sema İnal Kimdir?

SemA İnal 'ın hedefleri neler ?

Yorumcu ve besteci olarak Sema İnal adını müzik sektöründe önemli bir yere taşımak istiyorum. Başarı sayılarla ölçülmemeli. Başarının kişide ve kişilerde oluşturduğu etki olduğunu biliyorum. Bunu aklınıza gelebilecek her anlamda iyiliğe, güzelliğe, faydalı olmaya dönüştürmek istiyorum. 

SemA İnal 'ın bir çok sözü ve müziği kendisine ait bir çok şarkısı nasıl oluşuyor?

Bu çok ilginç bir konu. Oturup hadi şarkı yapayım demiyorum. Bir an geliyor; nerede olursam olayım, o şarkı içimde sözüyle müziğiyle akmaya başlıyor. Metroda, otobüste, yürürken... Bazen kaydedemeyecek durumda oluyorum çok üzülüyorum.

 

Sema İnal Kimdir?

İlham aldığın isimler var mı? Varsa bu isimler kimler? 

Kendi şarkısını kendi yazan, üreten, duygularını bu şekilde ifade eden herkese saygı duyuyorum. Sezen Aksu hayranıyım ve dualarımda sürekli onun ilhamının zerresine bile sahip olma isteği var.

Sosyal medya da canlı performanslarınız ile dikkat çekiyorsun, sence şarkı söylemek için eğitim şart mı?  

Aslında sosyal medyayı çok iyi yönetemiyorum. Yönetebilseydim belki farklı olurdu. Daha önce de söylediğim gibi başarıyı sayılarla ilişkilendirmiyorum. Fırsat buldukça kısa videolar paylaşıyorum tabii ki. Öncelikle kişinin sesinin olması bir yetenek, sonrasında eğitim alarak onu geliştirmesi bence en doğrusu.

Eğitim ömür boyu süren kültürlenme şeklidir. Bunun diplomayla ilişkili olduğunu düşünmüyorum. Şarkı söylemenin de farklı farklı kültürleri var; diksiyon, ifade şekli, prozodi derken eğitimli eğitimsiz kendini belli edebiliyor.

Sema İnal Kimdir?

Son dönemde yapılan şarkıları nasıl buluyorsun? Beğendiğin sanatçılar ya da şarkılar hangileri?

Her dönem popüler olan bir tür ortaya çıkıyor ve ortaya çeşit çeşit ürün çıkıyor. Yeni popüler müzik tam olarak bana hitap etmese de olabildiğince dinlemeye çalışıyorum.

Beğendiğim sanatçılar son zamanlarda şarkı çıkarmıyorlar maalesef.

Bir sanatçıya başarı getiren şarkı seçimleri mi yoksa ses rengi mi?

Ses rengi şarkı seçimi kadar önemli değil sanırım. Sesi şarkı söylemeye müsait olmayan fakat çıkardığı şarkının 7'den 70e herkes tarafından söylendiğine de şahit olduk. Ama bu kişiler ünlenip sonrasında unutuluyor. Gerçek sanatçılar için durum böyle değil.

Bundan sonra sırada bir albüm veya bir düet projesi olacak mı?

Albüm yapmak çok büyük emekler istiyor ve insanlar artık albümlere yeteri değeri vermiyor. Bundan sonrası için bir albümde olması gereken güzellikteki şarkıları belirli aralıklarla dinleyiciyle buluşturmayı planlıyoruz. Düet belki olabilir.

Sosyal medyadan SemA İnal 'a nasıl ulaşılabilir ?

Sosyal ağlardan sadece instagram kullanıyorum. @semainalmusic adresinden ulaşabilirler. 

Yakında SemA İnal şarkılarını başka hangi isimlerden dinleyecekmiyiz ? Var mı böyle bir çalışmanız yakın zamanda...

Şu an bir kaç sanatçıyla görüşmelerim var isimlerini sonuçlandığında açıklamak isterim.

29.09.2020
FACEBOOK
İNSTAGRAM