Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Ezgi Ayçe 'yi tanıyabilirmiyiz ? 

Müzik aşığı, duyguları dibine kadar yaşamayı, yaratmayı, gülmeyi, eğlenmeyi ve aynı zamanda derinliği çok seven delidolu biriyim. Bu dünyaya yazıp söylemeye gelmiş bir yengeç burcuyum. Kendini böyle anlatmak zor ama bu kelimeler beni tarif ediyor. 

İzmir'de doğdum, Akçakoca'da büyüdüm. Peyzaj yüksek mimarıyım ama işimi bırakıp çocukluk hayallerimin peşinden koştum ve sanırım başarıyorum. 


Son şarkın "Ateş Böceği" nasıl ortaya çıktı? Hikayesinden bahsedermisin?

Yakın arkadaşım Serdar Ayyıldız ile stüdyoda yeni albümü için çalışırken geldi aklımıza 'Ateş böceği' ni yapmak. Aslında başka bir şarkı için stüdyoya kapanmıştık ama yapım aşamasında çok içimize sinmediği için ondan vazgeçip "Ateş böceği"ne yöneldik, iyi ki de öyle yapmışız. Çok sevdiğimiz bir şarkıydı zaten çok da içimize sinen bir iş oldu. Serdar sonra "Ateş böceği"ni albümünün çıkış parçası yaptı. Çok teşekkür ediyorum ona tüm çalışmamız için. Her aşaması çok keyifliydi.

Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Video klipin yönetmenliğini kim üstlendi? Klip de her şey çok farklı ve renkli kimlerle çalıştın?

Ahmet Can Tekin yaptı yönetmenliğimizi. Bayadır işlerini merakla takip ettiğim bir yönetmendi. Klipi farklı olsun istemiştim, bu iş için de Ahmet Can'a güvendim, o da güvenimi haklı çıkardı. Klip için defalarca bir araya gelip önce birbirimizi tanıyıp anlamaya çalıştık, sonra da şarkının havasına uygun sahneleri planladık. Ben bazı görselleri, beğendiğim işleri, hayalimdeki görüntüleri anlattım ona, o da sahneleri planladı, özellikle de arkamda dekorların uçtuğu, o çok konuşulan sahne onun fikriydi ve süper bir şekilde organize etti, dekorlarımızı Hale Aktakas hayal gücüyle güzelleştirdi, stylingimiz Ezgi Aykaç yaptı. Ekip çok iyiydi. Tüm taşlar güzel bir araya geldi, çok güzel bir iş ortaya çıktı.

Ezgi Ayçe 'nin hedefleri neler?

Özellikle Amerika ve Avrupa'da, şarkılarımın büyük kitlelerce ezbere söylendiği, ayaklarımın yerden kesildiği süper konserler yaşamak, yaşatmak istiyorum. 

Şarkılarımla onları anladığımı hissettikleri, şarkılarımda kendilerini buldukları, karşılıklı şarkıları söylerken bir yaşam üzerinde an yaşadığımız, duygu akışı bol paylaşımlar yaşamak istiyorum.

Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Ezgi Ayçe sadece yorumcu kimliğiyle değil söz ve müziği kendisine ait bir çok bestesi olan başarılı bir müzisyen ...Şarkılarını yazarken nelerden etkileniyorsun? Önce beste sonra söz mü oluşuyor yoksa tam tersi mi?

Şarkılarımı yazarken her şeyden etkilenebiliyorum. Bir an, bir kelime, bir film repliği, bir şarkı, kitaptan bir cümle, yanımdan geçen birinin söylediği bir kelime, yaşadığım bir duygu, rüyalarım, arkadaşımın anlattığı bir konu, kısacası her şey. 

Bazen önce melodi gelir not ederim sonradan üzerine söz yazarım. Bazen de önce sözler gelir sonra onları müziğe uydururum. Bazen de ikisi aynı anda gelir.  Ama her durumda da şarkı kalpten çıkmadıysa kalbe giremez.

Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Sanat dünyasının önemli isimleri ile çalıştın, bu süreç nasıl başladı anlatırmısın? Ayrıca önemli isimlerin kadrosunda yer almak sana neler kattı?

Çalıştığım ilk isim Behzat Gerçeker'di. Tanışmamız da ayrı bir yolculuk zaten. Müzikal partnerim Ali Tolga Demirtaş, beni Altan Çetin'le tanıştırmıştı. Altan Çetin'e şarkılarımı götürmüştüm, 'Yarım Sevda'yı beğenmiş Samsun Demir'e göndermişti, Samsun Bey şarkının Enbe Orkestrası'nın albümünün çıkış parçası olmasını istedi. Ve böylece Behzat Bey ile yolculuğumuz başladı. Hala da çalışmalarımız devam ediyor, benim için önemli bir yol gösterici, örnek bir müzisyendir kendisi. Ardından Behzat Bey beni Ajda Pekkan'a götürdü. Şarkılarımı dinlemesi için gitmiştik sonra kendimi orkestrada buldum. Çok da iyi oldu. Süper star Ajda Pekkan ile çalıştığım 1,5 yıl benim için dolu bir deneyim oldu. Böyle bir diva ile yakın çalışmamız esnasında çok şey öğrendim, bu açıdan kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu süreçteki herkese ayrı ayrı tekrar teşekkürü borç bilirim.

Yakın zamanda sahne var mı ?

Sahne hep var. Tüm sahne programımı Instagramdan ve tüm sosyal mecralardan paylaşıyorum.

Sahnede Ezgi Ayçe repertuvarını neye göre belirliyor ?

Repertuvarımı sadece sevdiğim şarkılara göre belirliyorum. Modaya pek aldırmam. Moda diye ısınamadığım bir şarkıyı söylemem. Yeni şarkıları hemen repertuvarıma eklerim, güncellerim. Eski ve çok güzel şarkıları da hep söylerim unutulmasın isterim. Kendi şarkılarımı da her zaman söylerim. 

Şöhret olmak mı, kalıcı olmak mı sana yakın olan? 

Bence şöhret olmak için müzik yapılıyorsa sürecin kısa süreceği ve kalıcı olmayacağı bilinmeli. Ama müzik için müzik yapılıyorsa ve iyi yapılıyorsa şöhret zaten gelir ve kalıcı olur. Önce müzik...

Ezgi Ayçe'nin Ateş Böceği

Sosyal medya ile aranız nasıl? YouTube kanalınızda sözü müziği size ait bir çok akustik şarkı ve cover yer alıyor. Sosyal medyadan dinleyiciler sana nasıl ulaşılabilir? 

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanıyorum. Bana sosyal medyada her kanaldan ulaşabilirler, mesajları da cevaplıyorum tek tek.

YouTube kanalıma Zuhal Müzik sponsorluğunda gerçekleşen kayıtlarımız yükleniyor. Çoğu sözü ve müziği bana ait şarkılar. Dinleyip, yorum yapıp, paylaşmanız beni çok mutlu edecek.

Röportaj: Funda Alkan

24.03.2020
FACEBOOK
İNSTAGRAM