Ozan Doğulu - 130 BPM Kreşendo (DMC – 2019)

Ozan Doğulu -  130 BPM Kreşendo  (DMC – 2019)

Ozan Doğulu'nun artık seri olan  130 BPMlik derleme albümlerini merakla bekler olduk. Diğer proje albümlere göre daha çok sürprize sahip albümlere hazırlayan bu albüme de oldukça iddialı bir iş çıkarttı.

Yüksek ritim ve güncel soundlarla hazırlanan düzenlemelerle aranjörlük ve özellikle sound kabiliyetini de gösteriyor bu albümlerinde. Karışık kaset gibi hazırlanan bu albüm projesinde de Ozan Doğulu çok trend isimlerle çalıştı.

Albüm Ajda Pekkan'ın seslendirdiği "Yalnızık FM" adlı şarkı ile açılıyor. Tam bir A1 şarkısı diyebilirim. Şarkının dance versiyonu çok güzel. Sözleri Sadettin Dayıoğlu, müziği ise Ah Canım Ahmet'e ait olan şarkı tam bir Ajda şarkısı.

Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Küçük Emrah, albümde "Gerçek Şu ki" adlı bestesiyle sessizliğini bozdu. Şarkı çok elektronik bir düzenleme ile hazırlanmış. Ondan beni fazla sarmadı.

Simge, Ersay Üner'in müthiş bir bestesini seslendirmiş.  Düzenleme de dört dörtlük olmuş. Onur Nar Yaylı Grubunun muhteşem yaylıları ile renklenen şarkı dört dörtlük bir şarkı olmuş.

Buray,  Gözde Ançel ve kendisine ait "40 Asırlık" adlı şarkı ile katıldı albüme. Tipik bir Buray şarkısı. Soft ve romantik. Buna Ozan Doğulu'nun güçlü soundu eklenmiş.

Aydın Kurtoğlu, Karadeniz soundu ve temalı "Deli Fişek" adlı şarkısı seslendirdi. Kemençe ile pop soundu çok güzel örtüşmüş. Şarkıda kemençeyi Selim Bölükbaşı çalmış. Aydın'ın başarılı Karadeniz lehçesini şarkıya farklı bir renk katmış.

Hera'nın seslendirdiği "Yanar" ile albümün temposu biraz düşüyor. Şarkıda kullanılan klarnetin tonu ve kullanım şekli çok etkileyici. Hera'nın da oldukça güçlü bir sesi olduğunu anlıyoruz bu şarkıda.

Rap tadındaki "Dedikodu" nun düzenlemesi çok kaliteli olmuş. Düzenlemeler albümün tamamında çok iyi. Ozan çok güçlü soundlar kullanmış ve her bir şarkıya ayrı bir hava ve tat vermiş.

Serkan Kaya, "Vur" adlı şarkıyı seslendirmiş. Kendi bestesi olan "Vur"un düzenlemesi o kadar iyi ki Serkan'ın sesi ile batı soundlar tam bir doğu – batı sentezi olmuş. Şarkıdan çok düzenlemeyi beğendim.

Cem Belevi,  sözlerini kendisi yazdığı "Elizabeth" adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkıyı dinlerken Cem Belevi'nin yorumu dikkatimi çekti. Daha bir bağırmış, daha bir özgür söylemiş bu şarkıyı, bu tarzı daha iyi olmuş. Daha bir kendinden emin Cem Belevi var bu şarkıda. Bestenin melodisi fena değil ama sözleri biraz ergen sözleri oldu diyebilirim. Ama hedef kitle bakımından uygun diyebilirim.

Karakteristik sesi ile tüm yorumculardan farklılaşmayı başaran Bahadır Tatlıöz, kendi bestesi "Yok De" yi seslendirmiş.  Çok güzel bir beste, Bahadır'ın duygusal yorumuna eklenen Ozan Doğulu soundu inanılmaz bir hava katmış şarkıyı. Hem hüzünlendiriyor hem de coşturuyor. Albümün en iyi şarkılarından biri olmuş diyebilirim.

Bahadır Tatlıöz'ün bestesi olan "Allah Göstersin"i Bilge Nihan seslendirmiş. Şarkı Bilge'nin sesi müthiş geliyor.  Yer yer Sertab Erener'e de kaysa da yorumu, Bilge Nihan bu şarkıda gelecek adına müthiş sinyaller verdi. Açık söyleyeyim şaşırdım. Bilge eğer bu çizgiye devam ederse gelecekte çok iyi yerlere gelecektir.

Albüm Ajda Pekkan'ın seslendirdiği "Yalnızlık Fm" adlı şarkının akustik versiyonuyla bitiyor. Ajda ile açılan albüm Ajda ile kapanıyor. "Yalnızlık Fm"in akustik versiyonu daha bir güzel geldi kulağıma. Sadece Ajda Pekkan'ın sesini neden bu kadar kastığını anlamıyorum, çok mekanik gelmeye başladı Ajda Pekkan'ın son yıllarda sesi.  Bu şarkıda da aynı şey var. Eski Ajda gibi daha rahat okusa şarkılarını bu aldığımız lezzettin on katını verecek bize.

Ozan Doğulu'nun proje albümlerinin tamamında hep bir şeyler var, ama sanırım bu albüm biraz daha trend ve iyi olmuş. Çok daha iyi , karmaşık olmayan, baş ağrıtmayan düzenlemeler hazırlamış, çok iyi besteler toplamış ve çok iyi yorumcularla çalışmış. Benim kalbime dokunan şarkılar "Yalnızlık FM" -  " Ne Zamandır"  -"Yanar" -  "Yok de" – "Allah Göstersin" ve "40 Asırlık" adlı şarkılar oldu.  Single mantığında hazırlanan birbirinden bağımsız gibi duran ama albümde bir bütünlük oluşturmayı başaran şarkılar var. İyi bir iş olmuş, dinleyin derim.

Albümde Yer Alan Şarkılar:

1 – OZAN DOĞULU feat. AJDA PEKKAN '' YANLIZLIK FM '' DANCE VERSİON

2 – OZAN DOĞULU feat. EMRAH '' GERÇEK ŞU Kİ ''

3 – OZAN DOĞULU feat. SİMDE '' NE ZAMANDIR ''

4 – OZAN DOĞULU feat. BURAK '' 40 ASIRLIK ''

5 – OZAN DOĞULU feat. AYDIN KURTOĞLU '' DELİ FİŞEK ''

6 – OZAN DOĞULU feat. KUBİLAY AKA & CEYLAN ERTEM '' ÇUKUR BENİM ''

7 – OZAN DOĞULU feat. HERA '' YANAR ''

8 – OZAN DOĞULU feat. BARAN BÖLÜKBAŞI '' DEDİKODU ''

9 – OZAN DOĞULU feat. SERKAN KAYA ''VUR ''

10 – OZAN DOĞULU feat. CEM BELEVİ '' ELIZABETH ''

11 – OZAN DOĞULU feat. BAHADIR TATLIÖZ '' YOK DE ''

12 – OZAN DOĞULU feat. BİLGE NİHAN '' ALLAH GÖSTERSİN ''

13 – OZAN DOĞULU feat. AJDA PEKKAN '' YANLIZLIK FM ''

13.09.2019
FACEBOOK
İNSTAGRAM